İdeal Banyo Dekorasyonu Nasıl Olmalı?
Günümüzde yaşamında hepimizin birçok karşılaştığı sorun ya da strese neden olan olaylar var. Özellikle çalışma saatleri yoğun olanlar ve çalışma koşulları zor olanlar. Peki, bünyemizde depolamadığımız negatif enerjiyi nasıl atabilir ve rahatlama hissini nasıl elde edebiliriz? Herkesin iş sonrası evine döndüğünde hazır bekleyen masaj salonları ya da sürekli gittiği spor masaj merkezleri mi var dersiniz?
Bu düşünce birçoğumuz için gülünç olmakla birlikte maddi sınırları hayli zorlamakta değil midir? Elbette böyle imkanlarımız yok fakat asırlardan beri günümüze kadar ulaşmış ‘Hamam’ geleneğine bağlı olarak evlerimizde bulunan beden terapi merkezi diyebileceğimiz banyolarımız var. Fakat akla takılan soru günümüz koşullarının getirdiği yorgunluk ve stresi atmak için banyolarımız ne kadar yeterli? Veya İdeal banyo dekorasyonu nasıl olmalı? Sorusudur. İşte bu bağlamda bir kaç noktaya temas etmekte fayda var.
İlk olarak akla gelen banyomuzun evimizin en özel yeri olduğudur. Vücudumuzun hemen hemen yerinin korumasız şekilde kaldığı banyolarda kullanılan malzemenin kalitesi ön plana çıkmaktadır. Basit şekilde düşünecek olursak sıcak -soğuk suyla temas ettiğinde kanserojen hava salgılayan plastik duşa kabinler suyu toplayarak kayganlık oluşturan zeminler, apartman boşluğuna bakan yetersiz havalandırmalar gibi.
Aslında banyo dekorasyonu derken akla gelen sadece dekoratif malzemeler olarak kalmamalı yapılacak olan dekoratif çalışmalar sağlam bir temel üzerine oturtulmalı banyonun fiziki durumda da iyileştirme yapılmalıdır.
Yalnız mı yaşıyorsunuz? Evli misiniz? Ya da geniş bir aileniz mi var? Bu sorular önemlidir çünkü ev halkının ortak paylaşım yeri olan ana banyolarınız ailenin (yaşlı, genç, çocuk) her ferdine hitap edecek şekilde dekore edilmelidir. Örneğin yalnız yaşıyor ve size 15-20 dakikalık bir duş dinlendirici geliyorsa fazla bir maliyeti olmayacak şekilde basit bir duşa kabinle bunu halledebilirsiniz tabi burada göz ardı etmemeniz gereken diğer önemli noktada zevkleriniz.
Duş sırasında vücudunuza uygulayacağınız bakım ve dinlenme süreniz size ayakta aldığınız duş süresince yetiyor mu? Yoksa küvet içerisinde geçireceğiniz 10 dakikalık bir şekerleme daha mı cazip? Evli olan kişilerde ebeveyn banyoları kişiye yetecek şekilde tasarlanır fakat evli ve yeni bir bebek sahibi olmuşsanız banyonuzda oturma düzenekli bir duşa kabin veya küvet seçebilirsiniz.
Aileniz geniş ve yaşlılarda varsa banyo içerisinde yaşlıların güvenliğini sağlama amaçlı paslanmaz tutacaklar tercih edebilirsiniz. Çocuklarımız içinde uygun yükseklikte su bataryaları ve duş başlık tutacakları seçmekte ve banyo içerisinde bir de klozet bulundurulmasında fayda var.
Son olarak görsel zevklerimiz, duş öncesi ve sonrası hepimiz ayna başında vakit geçirmeyi kişisel bakımlarımızı yapmayı severiz banyo içerisinde bulunduracağımız lavabo üstü setiyle bunu halledebilir banyomuzda kullanılan kalebodur rengiyle bir uyum yakaladığımızda göz zevkimizi tamamlamış olup spot ışıklandırma yardımıyla zenginleştirebilirsiniz. Hem ruhunuzu okşarken hem de banyo içerisinde bulunan kişisel eşyalarınıza yer temin olursunuz.
Özellikle set yakınında bir piriz bulunmasından fayda görebilirsiniz. Tercihler ve imkânlarınız yeterliyse banyo içersinde hem duşa kabin hem de küvet bulundurmak sizin elinizde. Diğer taraftan banyo havlularınız için bulunduracağınız dolapta bir hayli işleri kolaylaştıracaktır.
Işıklandırma sisteminin iyi olması boğucu havayı engelleyecektir. Sabunlukların sıradan olması yerine canlı renkler olması (klasik görünüm sevenler hariç) ortama hareketlilik katar. Bir kaç ufak değişim ve tek seferlik bir harcamayla ömür boyu kullanabileceğiniz kendi terapi merkezinizi oluşturmak sizlerin elinde.